Virtuální operátor +4U Mobile končí aktualizováno

Virtuální operátor +4U Mobile končí [aktualizováno]
2023-06-07T19:59:42+02:00
• 7. 6. 2023

Fotka od Hassan OUAJBIR z Unsplash

Aktualizováno 7. 6.

Společnost nám zaslala oficiální vyjádření, v kterém vysvětluje aktuální změny. Současně potvrzuje, že činnost virtuálního operátora je ukončena.

Společnost Plus4U Mobile s.r.o. mění poskytovatele služeb mobilního operátora. Důvodem pro změnu poskytovatele služeb mobilního operátora, je výzva společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. (dále je T-Mobile) k ukončení obchodních vztahů. T-Mobile nahradí od červena 2023 společnost O2 Czech Republic a.s. (dále jen O2), která byla vybrána v rámci interního výběrového řízení. V rámci této změny bude ukončena činnost virtuálního operátora Plus4U Mobile pro retailový trh s tím, že klientům bude nabídnut přechod k O2.

Původní článek 6. 6.

Virtuální operátoři na české trhu to nemají jednoduché, ale i tak zde máme poměrně hodně společností, které se snaží nabízet tarify a předplacené karty. Nyní se ale objevují informace, že virtuál +4U Mobile, který působí na českém trhu v podstatě od roku 2014, končí.

+4U Mobile

Pokusili jsme se kontaktovat zákaznické centrum s dotazem na budoucí provoz, ale byli jsme odkázání na mediální oddělení. To bohužel zatím nereagovalo na náš dotaz. Více informací nemají k dispozici ani sami klienti, která se dovolají na zákaznickou linku. V podstatě se dozví, že informace budou k dispozici později.

Mezitím klienti +4U Mobile dostávají SMS zprávu, v které je konstatováno, že k 30. červnu přestane virtuál poskytovat telekomunikační služby společnosti +4U Mobile na konkrétním čísle. Právě během tohoto týdne má dojít taková zpráva všem klientům. Jako kompenzaci nabízí virtuál speciální nabídku O2 Family, na kterou mohou přejít.

Screenshot (37) 1013x380x

Zdroj: +4U Mobile

O to je to zvláštní, že právě +4U Mobile nabízí klientům O2 tarify, když sám virtuál působí v síti T-Mobile. Zatím nemáme k dispozici oficiální prohlášení, takže nevíme, co je příčinou konce, ale dle některých klientů se může tento stav týkat kauzy Mamut.cz (Lupa.cz). Avšak se zatím jedná o spekulaci.

Zdroje: forum.mobilmania.zive.cz, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat