Druhý pokus: Xiaomi Mi A3 dostává aktualizaci na Android 11 aktualizováno

Druhý pokus: Xiaomi Mi A3 dostává aktualizaci na Android 11 [aktualizováno]
2021-01-05T19:30:47+02:00
• 5. 1. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

5

Aktualizováno 5. 1.

Xiaomi vydalo aktualizaci pro mobil Xiaomi Mi A3 na Android 11, ale mnozí uživatelé hlásili, že po restartování bylo zařízení nefunkční. Pokud se vám něco takového stalo, měli byste smartphone reklamovat. Prodejce by měl vyřešit problém. Společnost nyní vydává druhou opravenou aktualizaci a tentokrát jsou zprávy pozitivní. Zařízení funguje po aktualizaci. I tak asi radíme chvíli vydržet, než potvrdíte instalaci Androidu 11.

photo 2021 01 05 15 49 26 554x1200x photo 2021 01 05 15 51 06 2 554x1200x

Zdroj: xda-developers.com

Původní článek 1. 1.

Xiaomi Mi A3 (recenze) je poslední mobil od tohoto výrobce s čistým systémem Android, přičemž se jedná o edici Android One. Xiaomi následně již nevydalo nástupce, byť se spekulovalo o modelu Xiaomi Mi A3 Pro. Dnes už můžeme konstatovat, že firma upustila od série mobilů s Androidem One. I tak se pokouší starat, byť by to chtělo trochu více píle.

Xiaomi Mi A3 a Android 11

Výrobci konečně začínají posílat aktualizaci na Android 11 do svých mobilů, ale nedá se hovořit o závodu. Xiaomi ale bez jakéhokoliv varování vydalo aktualizací pro Xiaomi Mi A3 na Android 11. Sice se může jednat o pozitivní zprávu, tak byste neměli jen tak klikat na instalaci, pokud se vám objevila nabídka v notifikační liště.

Android 11 – které mobily mají dostupnou aktualizaci [aktualizováno]

Xiaomi asi volí postupné aktualizování po částech, ale již v první skupině uživatelů se objevují negativní informace. Některým uživatelům nejde po aktualizaci zapnout mobilní telefon, ani jej dostat do továrního nastavení, případně se dostat nějak do recovery módu. Bohužel se nejedná o ojedinělé případy a je známo mnoho uživatelů, kteří takto přišli o mobil a obrací se na podporu Xiaomi.

gsmarena 002 5 1200x720x

Zdroj: gsmarena.com

V tuto chvíli byste tedy neměli aktualizovat Xiaomi Mi A3 na Android 11. Spíše radíme počkat na pozdější dobu. Firma asi pozastaví šíření. Ačkoliv dojde k obnovení, měli byste počkat, jak se nová verze chová. Doporučujeme sledovat vlákna k tomuto mobilu na XDA Developers, Mi Foru a MIUIOS.

Nejedná se o ojedinělou situaci. Xiaomi už muselo řešit komplikace s vydáním Androidu 10 pro tento mobil. První verze obsahovaly mnoho chyb a uživatelé si museli počkat na několik verzí, aby mobil nabízel standardní chování.

Zdroje: miuios.cz, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Xiaomi…opět ostuda. Za mne tato značka již nikdy více. A to jsem byl jejich velký fanda.

Michal Štangler

2. 1. 2021, 13:50

Jo jo, taky mám doma těžítko za 5k :D Uvidíme jak dopadne reklamace, vzhledem k tomu že telefon byl zničen oficiální cestou.

Daniel Civiš

2. 1. 2021, 11:16

Xiaomi Mi A3 a Android 11 samozřejmě jsem ji udělal a nejsem to jen já, ale momentálně je telefon úplně mrtví a nereaguje ani na nabíječku

Ondra Kalousek

2. 1. 2021, 1:08

Tak například Mi A1 zraje jako víno. Podpora Linuxu (normálního) je na tom jako na úrovni PDA (bez volání, zvuku). Ale podle toho co jsem slyšel od A2 to jde dolu a když jsem viděl u stánku v obchodě A3, tak mělo ten OLED tak vypálený…

No a teď to chtějí zaříznout, A4 prý nebude. Nokia na tom také není nejslavněji, tak nevím kam to s android one půjde.

Matyáš Matta

10. 1. 2021, 21:41

Jojo, Mi A1 mám už třetím rokem a byla to ta nejlepší koupě, momentálně na ní mám Pixel Experience Android 10, s updatem na Android 11 do pár měsíců, kromě už nic moc výkonu s ní nemám jediný problém ????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat