Pozor na neaktivní PayPal účet, hrozí poplatek

Pozor na neaktivní PayPal účet, hrozí poplatek
2020-09-30T13:35:38+02:00
• 30. 9. 2020

Zdroj: PayPal

55

Služba PayPal zejména slouží k placení na internetu a posílání finančních prostředků. Mnohdy se na ni můžete spolehnout u zahraničních obchodů, kdy se nabízí i funkce a možnosti k vyřešení sporů s druhou stranou. V těchto dnech ale dochází k aktualizaci podmínek, které se některým uživatelům již nemusí zamlouvat.

PayPal a poplatek za nepoužívání

Služba PayPal byla ve své podstatě zdarma a její zřízení vás nic nestálo. To více méně platí i dnes, byť za jednotlivé transakce mohou být účtovány poplatky. Nové podmínky, které začnou platit od 16. prosince ale zmiňují poplatek za neaktivní účet. Pakliže vlastníte PayPal účet a nějak moc jej nevyužíváte, respektive jej máte pro případy, kdy se může hodit, tak vás nakonec může přijít ročně na 300 Kč.

Zdroj: PayPal

Nový bod podmínek A3.13 zmiňuje roční poplatek 300 Kč, který se týká Neaktivních účtů PayPal. Ve vysvětlení se dozvíte, že stačí nevyužívat službu 12 měsíců po sobě. Tedy nepřihlásíte se ani jste nepoužili PayPal pro zaslání finančních prostředků, případně vybrání peněz.

Pokud je váš účet PayPal neaktivní po dobu alespoň 12 po sobě jdoucích měsíců, můžeme vám účtovat roční poplatek za neaktivitu. „Neaktivní“ v tomto kontextu znamená, že jste se ke svému účtu PayPal nepřihlásili, ani jste jej jinak nepoužili k zaslání, přijetí či výběru peněz.

Tyto finanční prostředky vám budou případně odebrány z účtu, nebo dojde k proplacení z napojené platební karty. Novinka se týká několika zemí včetně Česka:

Poplatek za neaktivitu se vztahuje na uživatele registrované ve Velké Británii, Bulharsku, České republice, Estonsku, Gibraltaru, Guernsey, Jersey, na Kypru, v Lichtenštejnsku, Litvě, Lotyšsku, Maďarsku (pouze firemní zákazníci), na Maltě, Ostrově Man, v Rumunsku, Řecku, San Marinu, Slovensku, Slovinsku. Poplatek za neaktivitu bude nižší z těchto částek: a) poplatek uvedený níže, b) zbývající zůstatek na vašem účtu.

Pokud tedy máte „zapomenutý“ PayPal účet a nehodláte jej využívat, měli byste jej zrušit, jinak budete muset zaplatit 300 Kč každý rok.

Zdroj: twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jiri Senior

5. 5. 2021, 20:14

PayPal velmi dobre propracovany penezni system prevodu penez .Zvlast prinosny k nakupum v Cine,kde se to bohuzel i temi nepoctivymi obchodniky jenom hemzi.V poslednich nekolika letech doslo k obrovskym narustum prodejni aktivity techto obchodniku i na portale E-bay v Nemecku.Vtip je v tom ,ze PayPal muze tim, ze spravuje financni prostredky vsech nakupujicich i prodavajicich,vam jako nakupujicim muze zachranit uskutecnene platby,ktere probehly diky nekorektnich obchodniku.Po overeni vasich dolozenych dokladu,pristupuje k pomerne jednoduchemu reseni a to je zmrazeni uctu nepoctiveho obchodnika,ktereho timto drive nebo pozdeji donuti vratit vasi platbu.Cely tento system je pristupny jak pro firmy tak i pro soukrome nakupujici vcetne prodejcu.Poplatek je opravdu symbolicky a muzete dokonce vyuzit jaka mena pro vas bude k nakupu vyhodnejsi a nstavit si ji.Jednoduchy a spolehlivy i k reseni prevodu financnich prostredku.Ze s chciplymi ucty bude chtit neco delat,byla jenom otazka casu.A sam za sebe…..Nebudu si prece neco zrizovat co nepotrebuji.To je prece na kazdem. udrzbar1

Pavla Víšková

14. 2. 2021, 18:47

Prosím o vysvětlení, prvního ledna jsem si nechala z PayPalu převést nějakou částku v Kč a domnívala jsem se, že všechny poplatky jsou již v ceně. Ještě v prosinci mi někdo platil na PayPal nějakou drobnou platbu, takže to není tím, že bych účet nepoužívala. Myslela jsem, že jsem tam na nule, ale dnes mi jeden člověk poslal 10.50 Euro za a najednou se mi objevil zůstatek na účtě, aniž bych něco převáděla na Kč, jen 9,79 Euro? Příchozí platba se ovšem zobrazila jako příchod 10.50 Euro. Za co je mi strhnut ten rozdíl? Je možné, že bych tam mohla být vůbec v mínusu? Platí se něco za nulu na účtě? Proč se ten případný poplatek třeba neobjevil při předchozím převodu částky z Eur na Kč, jak to, že se mi něco strhlo při příchodu 10.50 Euro na Eurový účet?

Kamil Křížecký

10. 11. 2020, 10:09

Zdravím učet nepoužívám asi 10 let a už nemám funkční email i tel. číslo takže to nemohu zrušit a spojit se s paypal nejde da se s tím něco dělat?

já mám učet už dlouho a dlouho nevyužívaný, už ani nevím jakou kartu jsem tam měla a zrušit mi ho nejde, neboť už nevím heslo. Po jeho obnově a zadání kodu z mailu a následně má poslat kod na funkční telefon, který nikdy nedojde nemám vůbec šanci se do účtu dostat a zrušit ho. Nemohl by ste mi někdo poradit, jsem z toho zoufala a nechce se mi je krmit za nic. Podporu mají mizernou, v Aj bez kontaktu pořád mně to přesměrovává na forum a když chci napsat email, tak to po mne che, abych se nejdřív přihlásila, přestože potvrdím že řeším právě problém s přihlášení, tak to nechápu.

Vit Safarik

5. 10. 2020, 12:24

Tak jsem PayPal kontaktoval přes jejich Message center. Odpověděli bližší vysvětlení cca za 1,5 dne. Nestačí se 1x ročně přihlásit, aby byl účet bez poplatku, je nutno poslat alespoň 1 platbu. Zde citace:
„Thank you for contacting PayPal regarding the new terms and conditions. My name is Simona and I will be more than happy to assist you today.
I have reviewed your question and I would like to inform you that it is necessary to make a transaction in order to avoid the dormant account fees.
If you do not have anything to sell or to buy, it is enough if you send a small payment to a friend or family to keep your account active.“

Radkus Trudelus

2. 10. 2020, 8:58

Zatím jsem nové podmínky PayPalu ještě nečetl, takže budu trochu „fantazírovat“, ale je nějaký velký problém založit si druhý účet (na jinou emailovku) a jednou za rok si přeposlat třeba korunu tam a zase zpátky?? Mezi soukromými účty je tento převod stále zdarma ne?

Maxmilian Vehn

2. 10. 2020, 6:09

Takové fake news tady. 😀 Vždyť jste úplně zblbly spoustou lidí. To že lidi nečtou, nebo nechápou psaný text jsem schopen pobrat, ale to že je naprosto nepřijatelně a dezinformačně napsaný článek mi poměrně vadí.

Poplatek za neaktivitu bude nižší z těchto částek: a) poplatek
uvedený níže, b) zbývající zůstatek na vašem účtu.

Čili, pokud Vám leží peníze na PP účtu déle jak rok bez pohybu, bude z nich účtován poplatek buď 300 Kč nebo zůstatek účtu. Podle toho, co je nizší. Takže ano. Pokud jste rok a déle nepoužili tuto službu a máte tam 21,67 Kč o kterých už vlastně ani nevíte, tak vám budou strženy…

Jana Nedělová

1. 10. 2020, 20:25

Dobrý den, jak odebrat karty ani to mi nejde 🥺 děkuji za radu.

Adam Pazitny

1. 10. 2020, 19:25

Zdravim, chcel by som si zrušiť účet na PayPal ktorý som mal asi pred 6timi rokmi ani neviem. Neviem heslo, ani tie bezpečnostné otázky, ohľadom ich podpory na ktorú sa treba prihlásiť, alebo im zavolať anglický čo moc profesionálne neviem, tak som dosť zúfalý z toho má tu niekto nejaký návrh alebo nápad ktorý by mi pomohol? Karta už je dávno v koši a už ani nefunguje čo je zaregistrovaná v Tom PayPal účte, rád by som to zrusil no ale neviem ako.

Luboš Brejcha

1. 10. 2020, 21:13

Zkuste při přihlašování zadat email, který jste použil při zakládání účtu. Oni vám na něj pošlou nové heslo.

Adam Pazitny

1. 10. 2020, 21:22

Jeden účet som zrušil. Na druhý sa absolútne už neviem dostať ani už obnoviť, píše mi to že ,,ľutujú ale moju totožnosť nevedia nájsť“. Neviem ako chcú mi strhnúť peniaze, keď je po expiracii karta od roku 2016 a ani na ňom nejsu finančné prostriedky. Snáď nebudú z toho veľké problémy, lebo zbytočne sa to bude riešiť. Podpora nezmyselna, email žiadny. Telefón iba robot dáky :D

Adam Pazitny

1. 10. 2020, 21:27

Oprava: Ľutujeme ale času totožnosť nebolo možné potvrdiť. Katastrofa

Pokud tam nemáš nějakou podstatnou částku tak to prostě neřeš. Kde nic není ani smrt nebere.

Antonín ŽIBRITA

1. 10. 2020, 19:11

Naučte se číst – Cituji ze smlouvy o užívání..:

„Pokud je váš účet PayPal neaktivní po dobu alespoň 12 po sobě jdoucích měsíců, můžeme vám účtovat roční poplatek za neaktivitu. „Neaktivní“ v tomto kontextu znamená, že jste se ke svému účtu PayPal nepřihlásili, ani jste jej jinak nepoužili k zaslání, přijetí či výběru peněz.
Toto ustanovení a poplatek za neaktivitu se nevztahují na uživatele registrované v Irsku a na osobní účty registrované v Maďarsku.“

Tedy když se k účtu přihlásím alespoň jednou ročně i když neprovedu žádnou platbu – tak žádný poplatek nehrozí.

Díky za upozornění, opět po roce jsem začal řešit, jak zrušit paypall. Protože zrušit ho není uplně jednoduché. Já si ho otevřel na zkoušku a abych ho zrušil, musím jim nahrát pár dokumentů, připojit k tomu kartu a poslat vratnou zálohu 50 Kč. Paypall je hrozná svoloč a už s nimi nechci nic mít společného. Tohle je poslední kapka. Doteď mě spamovali s reklamními maily, které nejdou odhlásit. A přesto je tak nesmírně populární…. Zlatý klasický běžný účty: https://lundea.com/cs/ucty/bezny/

Jerry Stoupa

1. 10. 2020, 18:34

Po 3 letech se to samo nezrusi… na to pozor! V podminkach maji, ze po trech letech neaktivity „mohou“ oni sami bez upozorneni ucet zrusit. A s tim placenim… je spousta lidi, co na paypalu ty penize ma. Takze je to spis naopak: oni si je po roce neaktivity proste automaticky strhnou a spis budou pocitat s tim, ze clovek se kvuli 10€ s nimi nebude poustet do soudniho sporu. A jak tu nekdo psal, ze nemohou menit neco, co bylo puvodne zdarma… mohou… Uzivatele o tom informovali emailem, a tim, ze uzivatel do urcene doby nereaguje, souhlasi tak s novymi podminkami. Pokud nesouhlasi, tak se prave uzivatel musi aktivne zapojit a ucet zrusit… Pravne to je z jejich strany takto osetrene OK :)

Helena Svobodová

1. 10. 2020, 17:55

po 3 lech se to zruší samo

Martin Petráček

1. 10. 2020, 14:45

Raději jsem se obratem co přišla informace o změnách optal na Paypalu, co znamená neaktivita a jestli upozorní předem. Odpověď:

Thank you for contacting PayPal regarding the policy update.

I have reviewed all the information and I can confirm that if you have a balance and no activity in 12 months you will be charged a dormancy fee.

PayPal will send 3 notifications by email: 60 days, 30 days and 7 days before charging the fee informing the customer about how to use the balance available on the account (transact, withdraw, send money, donate). If the customer performs a transaction with his/her PayPal account or simply logs into their PayPal account between the policy update (September 29th) and December 9th 2020, no fee will apply.

In case you would need further assistance, please do not hesitate to contact us again and we’ll reply as soon as we can.

It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.

Yours sincerely,
Sanita
PayPal

Díky za ten přímý link, funguje to dobře a je to v češtině. Naštěstí jsem si pamatoval heslo, takže zrušení účtu trvalo pár sekund, jenž jsem odklikl, že opravdu chci účet zrušit. Z Číny už objednávat nebudu a Amazon bere karty, hlavně ty jednorázové, vygenerované z Poketky. Ovšem je fakt, že v minulosti mi PayPal peníze zachránil, objednal jsem asi z nějakého podvodného eshopu, nic mi nepřišlo a PayPal z nich peníze dostal a vrátil na můj účet.

Filip Křivský

1. 10. 2020, 11:45

Pokud nemate penize na Pal,.l uctu, NIC SE VAM Z KARTY NESTRHNE, vizte podminky:
„Poplatek za neaktivitu bude nižší z těchto částek: a)poplatek uvedený níže, b)zbývající zůstatek na vašem účtu.“
https://www.paypalobjects.com/marketing/ua/pdf/CZ/cs/ua-121620.pdf?locale.x=cs_CZ#%5B%7B%22num%22%3A179%2C%22gen%22%3A0%7D%2C%7B%22name%22%3A%22XYZ%22%7D%2C94%2C412%2C0%5D

Jiří Massopust

1. 10. 2020, 11:34

Na registraci si nepamatuji. Telefonní číslo mi nic neříká a kontrolní odpovědi si fakt nepamatuju. Jak to mám zrušit?

Michel Samia

1. 10. 2020, 11:08

Zrušen účet :) Aby vám šel zrušit, musíte poslat pryč svoje peníze, odebrat karty a odebrat bankovní účty. A pak použít tento link Přímý link na zrušení účtu (dalo mi dost práci přijít na to jak účet zrušit – mají to naschvál rozbité v nastavení) https://www.paypal.com/myaccount/settings/account/close

Slávek Pravý

1. 10. 2020, 11:06

Tak se mi podařilo zrušit účet: V nápovědě, která je jen anglicky jsem zadal vyhledat „close your account“ a tam jsem se konečně proklikal k odkazu „easily close your account“, který funguje. Doufám, že Vám to pomůže.

Michel Samia

1. 10. 2020, 11:05

Přímý link na zrušení účtu (dalo mi dost práci přijít na to jak účet zrušit – mají to naschvál rozbité v nastavení) https://www.paypal.com/myaccount/settings/account/close

Petr Karlovský

1. 10. 2020, 10:38

Díky moc za upozornění, e-mail od nich jsem postřehl, ale slabomyslně nečetl. Účet zrušen. Celkem zajímavá strategie v dnešní marketingové době, jak se zbavit uživatelů :)

Filip Vaclav

1. 10. 2020, 10:22

V roce 2014 jsem si vytvořil Paypal účet mezitím jsem ovšem změnil telefonní číslo a tak se do něj již nedokáži přihlásit. Zkoušel jsem všechny možnosti je kontaktovat, ale žádné z telefonních čísel, ať už české nebo zahraniční, není obsluhováno lidmi. Zpráva jim nelze poslat, bez přihlášení není možné prakticky nic. Na to jak tahle služba funguje dlouho jejich služby připomínají spíše nějakou garážovku.

Petra Krupičková

1. 10. 2020, 10:19

Já dneska zrušila, takže to normálně jde. Přišel mi email, že mám účet zrušený.

Může mi někdo poradit,jak tento účet zrušit?Anglicky neumím a jiný formulář jsem u nich nenašel…Díky

Ondřej Vyšín

1. 10. 2020, 8:54

Ti hajzlové na PayPalu odebrali možnost uzavření účtu, která tam do nedávna ještě byla. Takže to člověk nejspíše může udělat jen přes jejich podporu, tak doufám, že se mi to podaří.

Chtít můžou, ale jen blbec by to platil. Težko budou vymáhat peníze za službu kterou původně inzerovali jako bezplatnou.
Jakoukoliv žalobu zákonitě projedou. Jenom zkouší jestli někdo bude tak blbej a radši zaplatí, ale vymáhat to nebudou protože moc dobře ví že to půjde jen stěží. Může jim to navíc vybouchnout do ksichtu pokud se dotoho zapojí nějakej úřad na ochranu spotřebitelů a sem zvědavej, jak chtějí zdůvodnit poplatek za nevyužívání služby.

Jerry Stoupa

1. 10. 2020, 0:09

hoj,
pročetl jsem si nové podmínky a jak anglická verze, tak český překlad jsou jasně dány:

„Neaktivní“ v tomto kontextu znamená, že jste se ke svému účtu PayPal nepřihlásili, ani jste jej jinak nepoužili k zaslání, přijetí či výběru peněz.
(https://www.paypalobjects.com/marketing/ua/pdf/CZ/cs/ua-121620.pdf – dole na 50. straně v pdf souboru)

Tedy opravdu se stačí „pouze“ 1x ročně přihlásit a účet bude brán jako aktivní.

Samozřejmě, kdo zapomněl heslo, má to horší a měl by se aktivně snažit o jeho obnovu nebo účet prostě zrušit…

Harry Barry

1. 10. 2020, 0:01

Paypal používám velice často. Člověk hned vidí jak tečou peníze. Není potřeba žádných dlouhých čísel a emailem jste informováni ihned o provedené transakci. A 300Kč za rok, to dnes nejsou peníze. Není to ani jedna koruna za den. Tak proč řešit takovou malichernost. Stačí se doma kouknout do šuplíků, kolik malicherností se v nich válí a Vy je nepotřebujete a určitě mají vyšší hodnotu než oněch 300Kč.

Petr Karlovský

1. 10. 2020, 10:41

Tomu říkám průkopnictví ve finanční gramotnosti. Stojí to pár šestáků, tak proč to řešit. Jistě využíváte všechny výdobitky moderních technologií a platíte si premium u YouTube, Google, HBO, Netflix, O2……. všechno to v přepočtu nestojí za pozornost :D

Michal Krajča

30. 9. 2020, 23:49

Kdysi jsem rozdělal registraci, ale nikdy nedokončil verifikaci. Nemám tam vůbec nic, natož spárovanou kartu. Přihlášení možné není. Z podmínek mi taky vychází, že nemusím nic řešit.

horac mccoziash

30. 9. 2020, 23:11

Zkoušel jsem účet zrušit. Mám ale na něm 0,31 kč. Tak to nejde. Poslat na jiný účet jde min 20kč. Takže neřešitelná situace. Rozhodně jim tam nebudu posílat peníze, abych si je pak posla zpět. Psal jsem jim na podporu. Jsem zvědav co mi odpoví.

Jaroslav Gašpar

30. 9. 2020, 22:59

A co když mám neaktivní účet na Paypalu na kterém nemám přidanou kreditní kartu z čeho mi odečtou těch 300Kč? Je tam napsané: „Tyto finanční prostředky vám budou případně odebrány z účtu“ no, ale když mám na účtu 0Kč, tak to půjde do mínusu? Co pak?

Ja ten účet nepoužil snad asi 10 let.Tuďiž ani nevim inicialy a kartu sem tam nedával.

Pavel Nedoma

30. 9. 2020, 22:15

Stačí použít jednou a žádný poplatek vám účtován nebude. Je tam napsáno,že poplatek zaúčtují pokud nepoužijete za 12 měsíců ani jednou. Pokud máte na účet napojenu bankovní kartu strhli by si poplatek z ní. Jestli vám nejde se odhlásit, můžete oznámit své bance podezření ze zneužití karty a banka vám ji vymění. V tom případě nedojde k automatickém stažení hotovosti.

Libor Kopal

30. 9. 2020, 22:13

Já to také dostal do mailu. Ale Paypal jsem už hodně dlouho nepoužil a nejsem schopen se přihlásit do účtu. Zapoměl jsem heslo a obnova hesla se jim jaksi nedaří. Ani nevím kdy jsem ho naposledy použil, takže tam bude asi stará a neplatná karta a tudíž si sotva něco strhnou.

Díky, zrušeno.

Lenka Malá

30. 9. 2020, 21:24

tak jeste jedna z podminek je souhlasit s obchodnimi podminkami… pokud se obchodni podminky meni a uzivatel s nimi nedal souhlas, pak to asi neplati…

Zdeněk Červený

30. 9. 2020, 20:19

zrušeno a nazdar :-)

Já to čtu spíše tak, že pro poplatek jsou nutné 2 podmínky. Nepřihlásit se a zároveň nezaplatit. Navíc je poplatek definován jako nižší z částek a) 300,- Kč b) zůstatek účtu. Tedy prázdný účet by neměl být předmětem poplatku.

Následovník Nikoly Tesly

30. 9. 2020, 19:28

Dostane se paypal do mínusu když ho dobíjím převodem? Nebo poplatky končí ve chvíli kdy je na účtu 0Kč?

Luboš Brejcha

30. 9. 2020, 19:11

Pěkná sviňárna. Nechci být zákazníkem firmy, která mi napíše „Z vaší strany není vyžadována žádná činnost“, ale nějak mě zapomene upozornit, že ta nečinnost mě bude stát peníze.

Michal Vitek

30. 9. 2020, 19:09

A máte tip jak ten účet zrušit? Zkoušel jsem to a když v nastavení kliknu na Zrušit účet, tak to napíše, že se jim nepodařilo požadavek dokončit. Žádné kontaktní centrum nemají, je to klasická levárna, že to nepůjde zrušit a začnou si účtovat poplatky, šmejdi…

V podmínkách žádný bod A3.13 není. Nevím, kde jste ho viděl. Teď jsem to kontroloval. Odstavec A3 končí bodem 12!

Omlouvám se, už jsem ho našel.

Petr Rychlík

30. 9. 2020, 17:12

Píší že pokud se ani nepřihlásíte. Takže přihlášení a odhlášení splňuje podmínku aktivity?

Přemysl Vaculík

VIP 30. 9. 2020, 18:27

To by tam bylo slovo „nebo“, soudím tedy, že jen přihlášení nebude stačit.

Díky za varování. V.

Ales Krestan

30. 9. 2020, 16:05

Díky za varování.

Radovan Kepák

30. 9. 2020, 14:26

Nebo si aktivujete virtuální kartu a je Vám to jedno, protože si Paypal strhne kulové, pokud je karta neaktivní :D

Pavel Milli

30. 9. 2020, 14:31

To je dobrá hovadina co jsi napsal. To ten účet můžeš zrušit rovnou. Nebo budeš pokaždé před platbou zadávat virtuální kartu? Mám takový pocit, že PayPal takové virtuální karty pozná a ani je nepřijme.

Radovan Kepák

30. 9. 2020, 14:33

Zatím mi virtuální kartu nepoznal :) No někde je platba přes PayPal nebo jiné služby a platba kartou nejde, takže fakt nechci rušit účet.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat