Galaxy Fold nevydržel v ohýbacím testu

Galaxy Fold nevydržel v ohýbacím testu
2019-10-04T16:30:15+02:00
• 4. 10. 2019

Tento rok měl patřit ohebným smartphonům, ale došlo na představení jen tří modelů od společností Samsung, Huawei a Royole. Do prodeje se ale dostal jen Samsung Galaxy Fold, ale se zpožděním několika měsíců, jelikož musela být upravena konstrukce po prvotních problémech.

Samsung Galaxy Fold znovu pod drobnohledem

Galaxy Fold nevydržel ohýbání

Web Cnet se pokusil otestovat, jak dlouho vydrží ohýbání Galaxy Fold. Samsung uvádí, že zařízení by mělo zvládnout 200 000 otevření a zavření, což by mělo vydržet 5 let běžného používání. Dalo by se pochopit, pokud by se problémy objevovaly u zařízení, když se velmi blízko přiblíží k tomuto počtu.

Redaktoři se tedy pustili do „mučení“ Galaxy Fold v živém přenosu, což trvalo skoro 4 hodiny. Na speciálním zařízení testovali ohýbání, přičemž se vše zdálo v pořádku. Displej bez větších komplikací překonal hranici 100 000 ohnutí a neobjevily se jakékoliv komplikace. Bohužel při hodnotě 119 380 ohnutí došlo k selhání ohýbacího mechanismu ve smartphonu. Jakoby došlo k zaseknutí. Následek byl fatální pro ohebný displej, ten přestal z poloviny fungovat.

Dá se tedy usuzovat, že za poškozením displeje stojí samotný mechanismus. Možná byste mohli oponovat, že při takové intenzitě se ohyb musel zahřívat, ale dle redaktorů Cnet nedošlo ke zvýšení teploty Galaxy Fold. Hodnota 120 000 ohnutí by odpovídala třem letům ohýbání.

Jak redaktoři webu Cnet upozorňují, nejedná se o vědecký test, tudíž nelze brát výsledky jednoznačně. Na druhou stranu se v testu moc nepřiblížili k 200 000 ohnutí, jak uvádí Samsung. Zařízení vydrželo jen něco přes polovinu referovaných ohnutí. Na celý záznam testu se můžete podívat níže.

Zdroje: cnet.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat