Hodinky Huawei Watch GT 2 představeny, stojí 5999 Kč

Hodinky Huawei Watch GT 2 představeny, stojí 5999 Kč
2019-09-19T17:11:58+02:00
• 19. 9. 2019

Dnes společnost Huawei představila novou sérii Mate 30, ale ta se zatím nebude prodávat v České republice kvůli absenci Google služeb a aplikací. Kromě toho došlo na představení chytrých hodinek Huawei Watch GT 2. Původně se spekulovalo, že by mohly dorazit rovnou s novým systémem HarmonyOS, ale v samotné tiskové zprávě není ani jedna zmínka o operační systému. Předpokládáme tedy, že firma zůstala u jiného proprietárního řešení.

Série Huawei Mate 30 představena, Google služby nehledejte

Huawei Watch GT 2

Nové hodinky budou k dispozici ve velikostech 46 a 42 mm. Nepůjde ale jen o rozdíl ve velikostech. Vybavenější model Huawei Watch GT 2 má 46 mm a disponuje například mikrofonem, reproduktorem a více jak dvojnásobnou velikostí baterie. Společnost uvádí, že u této verze lze docílit až na dva týdny používání. Samozřejmě při využívání všech možností je tato doba značně zkrácena.

46mm model má zabudovanou baterii o kapacitě 455 mAh, menší Huawei Watch GT 2 má pak 215mAh baterii. Úhlopříčka displeje je u větší varianty 1,39 palců, menší má 1,2 palce, přičemž v obou případech jde o AMOLED displej.

O výkon se zde stará Kirin A1. Pro uživatelská data jsou k dispozici 4 GB prostoru, přičemž se nabízí 32 MB (46mm) nebo 16 MB RAM (42mm). Nabíjení je zde řešeno přes magnetický adaptér, nezapomnělo se na odolnost vůči vodě a co se týče konektivity, nabízí se WiFi (2.4 GHz) a Bluetooth 5.1. Součástí je také GPS a GLONASS.

Společnost samozřejmě zakomponovala mnoho funkcí kolem sportování. S tím také souvisí obsažený senzor srdečního tepu. Huawei Watch GT 2 budou v České republice k dispozici ve dvou velikostních verzích – 46 a 42 mm. Jejich prodej startuje v případě verze 46 mm okolo 22. října za doporučenou cenu 5999 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat