Poslední rána pro Windows Phone 8 a 8.1

Poslední rána pro Windows Phone 8 a 8.1
2019-07-07T14:20:35+02:00
• 1. 7. 2019
1

Microsoft vzdal všechny své plány na mobilní operační systém, kterým by chtěl konkurovat Androidu nebo iOS. Ostatně při oznámení konce Windows 10 Mobile sám Microsoft vybízel k přechodu na populárnější platformy. Jak už to bývá, oznámení konce operačního systému ještě nutně neznamená, že systém jako takový přestane zcela fungovat. Zařízení se dá mnohdy používat ještě nějakou dobu. Nyní nadešel definitivní začátek konce pro Windows Phone 8 a 8.1.

Windows Phone 8 a 8.1 jsou zcela na odpis

Například konec technické podpory se dočkala verze Windows Phone 8.1 již v roce 2017, ale teoreticky aplikace mohly fungovat dál, pokud se o ně vývojáři starali. Nyní zde máme ale poslední tečku. Microsoft ukončil možnost distribuce aplikací. Nejenže je nebude možné aktualizovat, ale také nebudou k dispozici.

V podstatě to znamená, že pokud ještě vlastníte zařízení s Windows Phone 8 nebo 8.1, tak stávající aplikace se nedočkají vylepšení, a to ani z pohledu bezpečnostních aktualizací. Microsoft doporučuje přejít na Windows Mobile 10, pokud je to možné, ale jak je známo, i tato verze se blíží ke svému konci.

Součástí tohoto konce pro Windows Phone je také ukončení distribuce aktualizací aplikací pro Windows 8. Na druhou stranu verze Windows 8.1 pro počítače bude končit až v roce 2023. Z pohledu mobilních zařízení je vidět, že Microsoft provádí pomalou eutanazii, ale otázkou je, kolika uživatelů se dotkne tato zpráva.

WhatsApp ukončí podporu pro Windows Phone [aktualizováno]

Microsoft vypíná notifikace pro Windows Phone 7.5 a 8

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jáchym Kvasnička

1. 7. 2019, 21:12

Ne poslední rána, ale rána z milosti. Windows Mobile jsou mrtvé už dávno. Bohužel… Měl jsem ten systém rád, fungoval skvěle. Z uživatelského hlediska mnohem lepší než Android nebo iOS. Zabili ho bohužel časté restarty a s nimi spojený nedostatek aplikací…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat