Pixel 3 XL – ten nejhnusnější? recenze

Pixel 3 XL – ten nejhnusnější? [recenze]
2018-12-24T14:28:42+02:00
• 24. 12. 2018

SAMSUNG CSC

14

Google se již právem řadí mezi výrobce smartphonů, jelikož na svém kontě má již třetí generaci telefonů Pixel. Každý rok uvede dva modely, které se liší velikostí, rozlišením/úhlopříčkou displeje a kapacitou baterie. Další klíčové specifikace jsou stejné. Zároveň se již nesnaží nabídnout cenově dostupné mobily, jako tomu bylo v některých případech Nexus linie. Letos jsme se dočkali mobilů Pixel 3 a Pixel 3 XL. Dnes se podíváme na větší model, který oproti minulé generaci nabízí několik vylepšení, ale zároveň se mnohým nelíbí kvůli jedné vlastnosti, respektive designovému prvku.

Sklo a jen sklo

Pixel 3 XL se řadí do kategorie skleněných mobilů. Zatímco minulá generace měla kovová záda, letošní nabízí sklo se speciální úpravou. Větší část zad byla zdrsněna, což je velmi příjemné na dotyk a skoro byste měli pocit, že se jedná o kov. Bohužel se jedná o sklo, které je náchylnější na prasknutí, jak už to bývá. Kromě příjemného dotyku má ale úprava jednu vlastnost lepší oproti běžnému hladkému sklu. Neulpívají zde tak moc otisky.

Google to měl celkem dobře vymyšlené, jen nepočítal s tím, že zdrsnění povrchu bude mít jeden nepříjemný efekt. Pakliže byste nosili Pixel 3 XL v kapse s klíči nebo penězi, tak se za chvíli poškodí, aspoň na první pohled. Ve skutečnosti povrch působí jako nejjemnější smirkový papír, který znáte. Rýha od klíčů je ve skutečnosti reziduum od kovu, z kterého jsou klíče vyrobeny. Ve zdrsněném povrchu zůstane kov nebo jiný materiál. Důvod je jednoduchý, sklo je v tomto případě tvrdší než kov.

Naštěstí se dá takový „škrábanec“ od klíčů vyčistit, ale vyžaduje to čas, vodu, saponát a velmi jemný kartáček (třeba zubní). Ukázku vytvořila youtuberka, která nasimulovala takové poškození zadní části.

Zde se prostě vyplatí obal nebo nějaký skin, pokud nechcete neustále myslet na to, co máte v kapse, nebo kdy vyčistit zadní stranu. V mém případě jsem to vyřešil pouzdrem Pixel Case (Stoff-Case).

Na zadní straně ještě zůstaneme. Ve středové horní části se nachází čtečka otisků prstů, ke které nemám ani jednu výtku. Funguje naprosto přesně a nabízí například podporu gesta pro stažení notifikační lišty.

Horní část zad je již z běžného skla, které neklouže v rukách. Takže by se dalo říci, že se jedná o hlavní plochu, na kterou se můžete spolehnout při běžném držení mobilu. Zde se mi ani jednou nestalo, že by mi mobil vyklouzl. V této ploše se také nachází jeden foťák, vedle kterého najdeme senzor a také duální přisvětlovací diodu.

Rám Pixelu 3 XL je z kovu se speciální povrchovou hladkou úpravou v barvě přístroje. Horní strana obsahuje pouze otvor pro mikrofon a levá strana je absolutně hladká. Na pravé straně najdeme ve středové části kolébku hlasitosti a v horní vypínací tlačítko. Jejich stisk je přesný a při zmáčknutí správně kliknou.

Na spodní straně najdeme USB C konektor, který slouží pro nabíjení a přenos souborů, případně na připojení drátových sluchátek. Nalevo od něj se nachází slot na nano SIM kartu, ale tu ani nemusíte použít, pokud váš operátor podporuje eSIM. V našich končinách uspějete jen u T-Mobile, kde lze využít jejich eSIM na Pixelu 3 XL. Já jsem stále zůstal u běžné plastové kartičky vzhledem k neustálému přecházení mezi mobily.

I tentokrát Google použil rám citlivý na tlak. Bohužel je stále uzamknutý, co se týče funkcí. V případě mobilu nastaveného v angličtině umí aktivovat asistenta. Když je mobil v českém jazyce, tak můžete zmáčknutím rámu maximálně ztlumit vyzvánění v případě příchozího hovoru. Je trochu škoda, že zde Google neumožňuje namapování jiných funkcí.

Nevyvážený zvuk?

Na přední straně najdeme dva reproduktory, které dodávají stereo zvuk. Skutečně je horní reproduktor trochu méně hlasitý než spodní, ale z vlastní zkušenosti mohu říci, že si toho u sledování videí ani nevšimnete. Google si pohrál s nastavením a reprodukovaný zvuk má skutečně vlastnosti sterea. Dokáží podat velmi hlasitý zážitek a patří mezi ty nejlepší, které můžete u mobilů najít.

Zvuk se line přímo na vás a prožitek ze sledování videa s kvalitním zvukem je skutečně dobrý zážitek. Je zde důvod, proč zdůrazňuji videa s kvalitním zvukem. Poprvé v životě jsem byl schopen přes zabudované reproduktory v mobilu pocítit, že třeba tvůrci Youtube videí nemají kvalitní mikrofony. Většinou na to potřebujete kvalitní sluchátka, ale zde jsou reproduktory tak dobré, že uslyšíte i nedokonalosti nekvalitně zaznamenaného zvuku. Pokud sledujete filmy na mobilu, můžete očekávat velmi dobrý zážitek i bez sluchátek.

Je zde ale i stinná stránka. Výkon reproduktorů, a to nemusí být ani na maximum, dokáže rozvibrovat skleněnou konstrukci zařízení, hlavně zadní stranu. Je to citelné, zejména na středové části. Osobně mi to nějak moc nevadilo, ale někteří uživatelé toto mohou hodnotit negativně.

Když výřez, tak pořádný

Schválně jsem se vyhýbal v předchozí části výřezu v displeji, jelikož je to tak zásadní designový prvek, že si zaslouží pomalu samostatnou kapitolu. Nyní již mohu říci, že Pixel 3 XL se zařadí do historie mobilů i díky svému výřezu, který byl, je a bude ten největší (na výšku), co kdy existoval. Něčeho podobného se asi již nikdy nedočkáme, jelikož výrobci jdou cestou otvorů v displeji, případně jiných řešení.

Výřez je zde skutečně obrovský, ale musím dát zapravdu zahraničním recenzentům. Postupem času si na něj zvyknete. Osobně jsem ho přestal vnímat po týdnu. Ve většině aplikací si ho ani nevšimnu. Hry a některé tituly jej ignorují, ale není to případ aplikace Youtube. Pakliže roztáhnete video na celou plochu, tak jej pocítíte na maximum. Prostě část obrazu bude chybět. U některých videí se ho ani nezbavíte, jelikož jsou v poměru 19:9/18:9, zde prostě nejde zakrýt.

Na druhou stranu lze přes vývojářské možnosti deaktivovat výřez, čímž si ale uberete část displeje. V tomto speciálním režimu totiž dojde k posunutí i stavového řádku pod úroveň výřezu.

Co se týče displeje jako takového, nabízí úhlopříčku 6,3 palců s QHD+ rozlišením. Tentokrát je dodavatelem Samsung, díky čemuž se Google asi vyhnul problémům, které byly objeveny u loňského modelu Pixel 2 XL. Barvy jsou u Pixelu 3 XL živější, přesnější a celkový dojem je vskutku výtečný. Vzhledem k tomu, že se jedná o OLED panel, jsou zde některé neduhy, jako třeba black crush. Tento problém je celkem běžný u černé barvy, ale sotva si jej všimnete. Jednoduše řečeno, při skrolování obsahu s černými prvky si lze všimnout, že se displej pomaleji aktivuje při přechodu z černé na jinou barvu. Ale jak jsem již napsal, nelze si toho jen tak všimnout, musíte se na to zaměřit.

Výhodou OLED panelu je ale černá barva, jelikož je skutečně černá díky absenci podsvícení. Při zobrazení jsou vlastně pixely vypnuté. Díky tomu lze efektivně využívat například ambientní zobrazení informací.

Rámečky kolem displeje jsou miniaturní, jen je škoda, že se Google nezaměřil na větší symetrii. Výška horního výřezu neodpovídá výšce spodní brady, což nemusí působit dobře při aplikacích na celou plochu. Boční strany displeje jsou ale velmi malé, až drobné, ale nečekejte podobný efekt jako u zakřivených displejů konkurenčních značek.

Vzhledem k podpoře HDR10 přímo vybízí ke sledování takových videí, například prostřednictvím Youtube. Sice lepší displeje používá sám Samsung, ale zde nešlápnete vedle. Jen to bude chtít ještě pár úprav softwaru, pro lepší práci s výřezem, ale musíme si počkat na Google, jestli nějak zareaguje nebo vše nechá při současném stavu.

Další top model, skoro

Google se nezaměřuje na ty nejvyšší specifikace jako jiní výrobci. Na trhu najdete smartphony, které mají dokonce 12 GB operační paměti, přičemž pomyslným standardem v nejvyšší lize je 6 GB. V případě Pixelu 3 XL jsou k dispozici 4 GB, což zcela dostačuje. Můžete si všimnout při srovnání s jinými top modely, že Pixel 3 XL neudrží tolik aplikací v operační paměti, ale nejedná se o nějak zásadní problém.

O výkon se zde stará Snapdragon 845. Zde je zvykem, že právě smartphone od Googlu je posledním hlavním modelem roku, který přichází s takovým procesorem. Ostatně Qualcomm už láká na novější Snapdragon 855 a dokonce jsme se dočkali představení prvního modelu s touto novinkou.

Není ani překvapením, že top model od Googlu nezaujímá první pozice v nejrůznějších testech výkonnosti. Na druhou stranu rozdíl v rychlosti poznáte jen skrze čísla z těchto benchmarcích. Při používání si nějakého velkého rozdílu nevšimnete. Vše běží plynule a hladce.

Google si zde vystačí s běžnými specifikacemi, byť o něco větší operační paměť by neuškodila. Pokud patříte mezi takové uživatele, kteří používají větší množství aplikací a přepínají mezi nimi velmi často, asi bych vám doporučil jiný top model. Osobně se považuji za náročného uživatele a stále jsem spokojen s výbavou, kterou nabízí Pixel 3 XL.

Specifikace

  • displej: 6,3 palců, QHD+ (2960 x 1440) , Flexible OLED, 18,5:9, Corning Gorilla Glass 5, HDR
  • procesor: Snapdragon 845
    • 2.5Ghz + 1.6Ghz, 64Bit Octa-Core
    • Adreno 630
    • Pixel Visual Core
    • Titan M – bezpečnostní čip
  • RAM: 4 GB LPDDR4x
  • úložiště: 64 nebo 128 GB
  • Android 9.0 Pie
  • Foťáky:
    • zadní – 12,2 MPx, dual pixel, OIS, EIS, f/1.8, 76°
      • 1080p @ 30fps, 60fps, 120fps
      • 720p @ 30fps, 60fps, 240fps
      • 4K @ 30fps
    • přední – 8 MPx, f/1.8, 75°, AF, PDAF
      • sekundární – 8 MPx, f/2.2, 97°, FF
  • Active Edge, čtečka otisků prstů, stereo, 3 mikrofony
  • IP68
  • rozměry: 76,7 x 158,0 x 7,9 mm, 184 gramů
  • USB C (3.1), Nano SIM, eSIM (vybrané trhy), Wi-Fi 2.4G + 5GHz 802.11 a/b/g/n/ac 2×2 MIMO, Bluetooth 5.0 + LE, NFC, GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, LTE
  • baterie: 3430 mAh, rychlé nabíjení (18W ,USB-PD 2.0), bezdrátové nabíjení

Minulý rok si pro nás Google přichystal hardwarovou novinku v podobě Pixel Visual Core pro lepší zpracování fotografických dat. O tento koprocesor jsme nepřišli, dokonce došlo k větší míře jeho zapojení. Kromě toho je zde ale nový bezpečnostní čip Titan M, který chrání soukromá data. Dle slov Googlu, Pixel 3 XL patří mezi nejbezpečnější smartphony na trhu, ne-li rovnou nejbezpečnější celkově.

Baterie i na dva dny

V porovnání s loňskou generací má Pixel 3 XL o něco menší kapacitu baterie, ale z vlastní zkušenosti mohu říci, že si rozdílu nevšimnete. Hodnota 3430 mAh poskytuje dostatek energie na náročnější den, kam započítávám i příležitostné hraní her. Pokud bych je zcela omezil, nebyl by problém se dostat na dva dny používání.

Systém nabízí funkci Adaptivní baterie, pomocí které se mobil učí, co spouštíte, kdy spouštíte a řekl bych i kde spouštíte (myslím polohu, kde se aktuálně nacházíte). Ze začátku se mi zdálo, že Pixel 3 XL spotřebovává více energie, ale po 2 týdnech se naučil mé rutiny a nastavil optimální spotřebu energie.

V oblasti nabíjení je zde plný komfort. Sice nemůže smartphone konkurovat super rychlému nabíjení například v podání OnePlus, na druhou stranu jsou zde dodrženy standardy, což se v případě OnePlus říci nedá. Například můžete využívat rychlé nabíjení Quick Charge od Qualcommu nebo USB PD 2.0. Dodávaná nabíječka poskytuje 18W, takže doplnění energie za kratší čas není problém.

Letos jsme se ale dočkali i bezdrátového nabíjení, kde je podpora i 10W nabíječek. Bohužel toto rychlé bezdrátové nabíjení je podporováno jen u těch, které Google certifikoval. Bohužel jich na trhu není mnoho a pokud již máte nějakou staršího data bez certifikace, smartphone dovolí nabíjení jen na hodnotě 5W. I tak se jedná o celkem užitečnou funkci, kdy nemusíte zbytečně hledat kabel.

Android 9 Pie

Nejnovější verze mobilního operačního systému od Googlu nabízí mnoho novinek, o kterých se můžete dočíst v našem mini seriálu. U Pixelů třetí generace jsme se ale dočkali jedné podstatné změny, na kterou si budou někteří uživatelé těžce zvykat. Google se rozhodl odstranit spodní navigační tlačítka a k dispozici jsou jen gesta, nebo respektive ovládání spoléhající se zejména na gesta.

Ve výsledku to znamená, že ve spodní části displeje je přítomno jedno domovské tlačítko, kterým lze také aktivovat asistenta. V aplikacích se po jeho levé straně zobrazí šipka zpět, ale normálně na domovské stránce nejde vidět. Pokud chcete přeskočit na předcházející aplikaci, stačí gestem zleva doprava krátce táhnout po spodní liště. Když prst ponecháte delší dobu, projdete více aplikací zpětně.

Gestem zespodu do první třetiny obrazovky zobrazíte naposledy spuštěné aplikace. Pakliže táhnete prstem přes polovinu (přibližně), zobrazí se seznam aplikací. Ze začátku tak budete mít kompletní seznam zobrazený až po vykonání obou gest po sobě. Při troše zvyku lze zobrazit seznam rovnou.

To je asi nejzásadnější změna oproti dřívější verzi Androidu. Google zapracoval na využívání inteligentních možnostech, ale těch si mnohdy ani nevšimnete. Až pod třech týdnech používání jsem si všiml, že si systém zapamatoval, jaké aplikace spouštím v konkrétní hodinu a na konkrétním místě. Díky tomu mi je nabízí skrze panel rychlého spuštění, který je dostupný na obrazovce naposledy spuštěných aplikací a v seznamu všech aplikací.

Co se týče plynulosti systému, nemám zde ani jednu výtku. Osobně jsem si nejvíce oblíbil gesto na přeskakování mezi dvěma aplikacemi. Je to rychlý a pohodlný způsob. Dokonce bych řekl, že je intuitivnější než dvojité poklepání na tlačítko naposledy spuštěných aplikací jako v případě Androidu 8 Oreo. Když Google ještě zapracuje na nastavení zobrazení kolem výřezu, nebudu mít ani jednu námitku k Androidu 9 Pie na Pixelu 3 XL.

Fotografickým králem

Jestliže hledáte smartphone pro natáčení videí, jednoznačně vám doporučím nějaký iPhone, samozřejmě novější. Na druhou stranu u fotografií jednoznačně volím Pixel. Google totiž ukazuje, jaké zázraky se dají tvořit pomocí jednoho senzoru. Pixel 3 XL stále nabízí na zadní straně jeden senzor, byť ostatní výrobci se snaží vrazit na záda mobilů 2 více foťáků.

Sice Google nenabízí v nativní aplikaci profesionální funkce, to ale neznamená, že by se zde nenašly skutečně zajímavé možnosti. V minulosti Google nejvíce upřednostňoval HDR+, ale letos zde máme navíc Night Shot. Nejenže můžete vykouzlit pěkné noční fotografie, ale navíc mobil dokáže pořídit zajímavější snímky za běžného denního světla.

HDR+ vs. Night Shot

Kolikrát ani neuvěříte, kolik světla mobil zachytil pro vytvoření snímku, zejména v noci. Ani vy sami neuvidíte tolik detailů jako mobil sám.

Bez vylepšení vs. HDR+ vs. Night Sight

Ve všech ostatních případech zde máme funkci HDR+, která nabízí velmi pokročilé zpracování výsledného snímku. Mezi bonusovými funkcemi najdeme například Top shot, kde umělá inteligence vybere ze série pořízených snímků ten nejlepší. Dále se zapracovalo na digitálním zoomu, kde mobil využívá přirozeného třesu rukou pro zachycení většího množství detailů. Sice se Pixel 3 XL nemůže srovnávat s mobily s dedikovaným foťákem se zoomem, ale výsledek je více než uspokojivý.

V případě natáčení videa možná budete zklamáni. Google si až moc pohrál se zvukem, takže výsledek nemusí být tak čistý, jak byste očekávali. Naštěstí konečně přidal podporu externích mikrofonů do své aplikace, takže po připojení kvalitního mikrofonu se dá docílit poměrně dobrých výsledků. 4K rozlišení u videa není překvapením, ale tak trochu chybí možnost natáčení při 60 snímcích za sekundu.

Zde není problém v tom, že by to mobil neuměl, ale software to jednoduše nenabízí. Spíše sám software umí rozhodnout při nastavení variabilní možnosti, kdy má natáčet při 30 a kdy při 60 snímcích za sekundu. Bohužel to záleží na okolním světle. Zatím nelze vynutit 60 snímků za sekundu a zřejmě to Google ani neumožní.

Mezi zajímavé funkce ještě řadím možnost zaostření na konkrétní bod, kdy stačí jej označit prstem na displeji. Aplikace se pak bude snažit mít jej neustále zaostřený. Tato funkce je dostupná pro focení i natáčení videí.

Pakliže byste chtěli pokročilé fotografické funkce, budete muset sáhnout po alternativní aplikaci. Sice osobně se nepovažuji za fotografa a ani si extrémně nehraji s focením na mobilních telefonech, tak jsem velmi spokojen s výsledky, které umí jeden senzor na Pixelu 3 XL poskytovat.

Přední duální foťák

Pixel 3 XL má duální přední foťák. Základní senzor nabízí možnost pořízení běžných snímků a sekundární má širší úhel záběru, abyste mohli pořídit lepší skupinové selfie fotky. Jedná se o zajímavou možnost a dokáži si představit, že se najdou tací, co se s touto vychytávkou vyhrají, ale v mém případě je to jen bonus na příležitostné focení. Co se týče kvality, tak se nabízí skutečně výtečné snímky.

Ukázkové fotografie

 

Pixel 3 XL není pro každého

Na současném trhu najdete vskutku hodně zajímavých a dobrých smartphonů. Vše je o preferencích a jejich kombinaci. Pokud toužíte po čistém systému, musíte se poohlédnout po Androidu One, ale zde nenajdete foto mobily, nebo se rozhodně neřadí mezi špičku. Když chcete nejlepší mobil pro fotografie či video, nabízí se jich několik, ale v případě androidího světa jsou vybaveny nadstavbou. Případně musíte zvolit iOS.

Pixel 3 XL je pro ty zájemce, co vyžadují čistý a aktuální systém a výtečné fotografické schopnosti, osobně bych řekl ty nejlepší. Má to ale svou cenu. Pixel 3 XL hravě dosahuje na cenu 24 000 Kč, jen je jeho dostupnost značně omezená. Google jej u nás neprodává a překupníci si připlácnou nějakou sumu navíc. Můžete se odhodlat a zakoupit jej v německém Google Store, a pokud si počkáte na speciální akce, můžete jej mít až o 150 eur levněji, jen si musíte pohlídat takovou příležitost (například při Black Friday).

Asi největší vadou na kráse je u letošního modelu samotný výřez. Google si ho mohl odpustit, ale nejde o vlastnost, která by byla nějak moc zásadní. Buď si zvyknete, nebo jednoduše zapnete softwarové řešení.

Pixel 3 XL nabízí moderní technologie a kromě foťáku potěší podporou eSIM, bezdrátovým nabíjením, kvalitním displejem, unikátnějším provedením, stereo zvukem, výkonem a systémem. Samozřejmostí je zvýšená odolnost podpořena certifikací IP68, takže voda nebo prach mu nějak moc neublíží, ale na potápění to není. Smartphone sám o sobě má své místo na současném trhu a pokud se nerozhodujete na základě ceny, budete spokojeni s Pixelem 3 XL.

Plusy

  • fotografické schopnosti
  • Nigh Sight
  • duální přední foťák
  • stereo

Mínusy

  • výřez
  • skleněná záda náchylná na reziduum
  • asymetrie horní a spodní strany kolem displeje
  • omezená podpora rychlého bezdrátového nabíjení

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Rukmini Ramana

9. 2. 2019, 16:09

Může mi někdo vysvětlit použití skla v mobilu? Co se designu týče, tak si to stejně každý oplácá gumou. Takže jsem to asi nepochopil

Přemysl Vaculík

VIP 9. 2. 2019, 18:05

Sklo nebrání bezdrátovému nabíjení.

Rukmini Ramana

9. 2. 2019, 21:48

A plast ano?

Přemysl Vaculík

VIP 9. 2. 2019, 21:48

Také ne, ale na to dnes nikdo neslyší.

Typický Google

Pavel Kořítko

29. 12. 2018, 23:27

Je fakt, že Google se spíše snaží vychytávat SW stránku věci oproti HW, ale myslím si, že co se týče vzhledu, tak Google zaspal dobu. Záda jsou nudné a skleněné. O předtím výřezu ani nemluvě, asi nejhorší výřez, který jsem viděl.

Jinak líbí se mi, že redaktor asi má někoho z příbuzných v Olomouci, kde žiji ????

Miroslav Hlavatý

24. 12. 2018, 18:28

Mám pixel 3xl v bílé barvě, zpracování a design za mě na jedničku. Z výřezem nemám nejmenší problém, menší zlo než nudle s zahnutými displeji. Přešel jsem z iPhone xs Max a jsem nadšeny z jednoduchosti a plynulosti. Ročně vyzkouším hromady mobilu, domácí hobby😉, pixel 3xl to tento rok vyhrál. Žádné nesmyslné nadstavby, šílené menu a hromady funkcí které nikdy nepoužijeme.jednoduchost sama.

Malý Pixel, kor v jedné ze světlých barev vypadá skvěle. XL se podle mě též příliš nepovedl.

Ještě rok vydržím s přístrojem konkurence, ale plánuji Pixel 4.

Vesměs dobrá recenze, jen ten nadpis dost bije do očí. 😄

Přemysl Vaculík

VIP 24. 12. 2018, 18:00

Co je s nadpisem? :)

Tomáš Pavlík

25. 12. 2018, 11:18

Jen ze bych si představoval jiný výraz než „nejhnusnější“. Ale to je minoritní připomínka a recenzi na kvalitě nijak neubírá.

Přemysl Vaculík

VIP 25. 12. 2018, 11:19

Při představení jsem viděl hodně reakcí, že je hnusný. Za mě, je tak hnusný, až je pěkný. :)

Jzs další… Kdy konečně zmizí tyhle nechutný výřezy

Mobil vykonny. Fotky super.
Ale vzhled je k smichu a obr notch je k smichu.
Google proste ty vzhledy neumi , stejne jak u pixel 2 XL.
Za ty penize vidim , lepsi kandidaty.

Pavel Kořítko

29. 12. 2018, 23:30

Google uměl dělat krásně mobily. Snad ty nejhezčí (dle mého názoru), i když jim je vyráběli jiní výrobci. Samsung Galaxy Nexus, LG Nexus 4/5, Huawei Nexus 6P (ten jako první byl za vysokou cenu..)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat