Android 9 – konec nahrávání hovorů, pokud nemáte root

Android 9 – konec nahrávání hovorů, pokud nemáte root
2020-01-15T06:25:24+02:00
• 15. 8. 2018
8

Někteří výrobci mobilů upravují systém Android do takové míry, že například přidávají možnost nahrávání hovorů. Pokud se ale budeme bavit o čistém Androidu, tak zde Google měl pro vývojáře API, které umožňovalo, aby aplikace třetích stran poskytovaly tuto funkcionalitu. Android 6 Marshmallow přišel o toto rozšíření, ale naštěstí vývojáři našli alternativní řešení, které nevyžadovalo root telefonu. Jak se nyní ukazuje, nejnovější Android 9 zcela zablokoval jakékoliv řešení nevyžadující root.

Android – zřejmě se vrátí nahrávaní hovorů

Nahrávání hovorů jen pro zkušené

Vývojáři aplikací Call Recorder – ACR a BoldBeast Android Call Recorder nyní informují uživatele, že Android 9 Pie zcela zablokoval jejich alternativní řešení. To má ve výsledku kompletní nefunkčnost možnosti nahrávání hovorů. Sice jeden z vývojářů doporučuje použít speciální mód ve své aplikaci, ale dle ohlasů ani ten nefunguje. Google tak zamezil možnost nahrávání hovorů běžnými aplikacemi třetích stran.

Pokud tuto funkcionalitu vyžadujete, budete muset jít cestou rootu, což není zrovna nejjednodušší nebo nejvhodnější řešení. Nebo se musíte spokojit s nahráváním okolí včetně hovoru pomocí externích mikrofonů, ale zde není zaručená kvalita nahrávky.

nahrávání hovorů

Dříve se spekulovalo, že by Android 9 měl získat nové API pro nahrávání hovorů, ale jak se ukázalo při oficiálním vydání systému, nic takového není obsaženo. Možná se dočkáme v budoucí iteraci systému, ale zatím se jedná jen o odhad.

Samozřejmě je otázkou, proč se Google rozhodl zamezit nahrávání hovorů, a to i v případě blokace alternativního řešení. Nabízí se zde právní důsledky, kdy každý stát řeší tuto problematiku svým způsobem. Možná se Google chystá na sjednocení, aby se vyhl nejen on právním důsledkům. Případně plánuje zavedení této možnosti do nativní aplikace pro hovory. Budeme si tedy muset počkat, jestli vrátí API, nebo možnost nahrávání hovorů bude jen pro smartphony s rootem.

Zdroje: piunikaweb.com, xda-developers.com, techhundred.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Mgr. Radim Lisenko

4. 11. 2020, 17:04

muže mi někdo napsat jaký zákon číslo? nebo nařízení číslo to výrobcům zakazuje?? směrnice GDPR zakazuje zákazníkům- ledem nahrávat bez vědomí druhé strany, lépe řečeno, lze nahrávat, ale ne pak pustit někomu jinému. Je to to samé jako by někdo zakázal prodávat kuchynské nože, protože s tím někoho můžete zavraždit! prostě takový zákon není!!!!§§§

Robert Subert

17. 10. 2019, 11:04

Usamsung s8 to jde bez rootua jinych app

koranekmirek@email.cz

12. 5. 2019, 9:13

Moje mi A1 s čistým droidem 9 nahrává hovory s acr normálně ! Asi jsem výjimka … Mureck

Deuce Monroe

17. 4. 2019, 14:52

Možná kvůli GDBR neboť při nahrávání hovoru musí být protistrana obeznámena že je hovor nahráván. Jiný důvod mě nenapadá.

Galaxy s 8pres ACR bezchybne funguje. Dnes 18.8.2018. Nevim jak to bude po aktualizaci, ale ta posledni byla cca pred tydnem a vse ok. Nesnasim novoty, eet, ochranu osobnich udaju, kraviny. Nesnáším EU která jen obtěžuje. A estébáka ve vládě teprv ne!

Google Pixel s A 9.0 a appkou Call Recorder od Skvalex, kterou pouzivam uz roky, naprosto bez problemu. Tak mozna to chce jen appku ktera to opravdu umi.

Mám Xiaomi Redmi Note 4 a již jsem v telefonu flashnul Pie a udělal root, a jen mohu potvrdit, že to bez něj nahrávat nejde, ale root patří do základního vybavení, které je nutné k používání telefonu na 100%. Volba je na vás, protože root odstraní záruku, ale já si dovedu vyměnit díly a opravit telefon po sw i hw stránce sám.

Az na to ze ROOT odstrani jenom SW zaruku, zaruka na HW potize nezpusobene uzivatelem trva dale, je na to jiz rozhodnuti EU :) Ale rozhodne bych ho nedoporucil a uz vubec nedaval v beznem vybaveni telefonu, to je cesta do pekla, stejne jako Fornite a instalace mimo obchod…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat