Motorola One Power – na povrch vyplouvají další specifikace aktualizováno

Motorola One Power – na povrch vyplouvají další specifikace [aktualizováno]
2018-07-26T13:20:02+02:00
• 26. 7. 2018

Aktualizováno 26. 7.

Už je to více než měsíc, co jsme slyšeli nějaké spekulace kolem nadcházející novinky od Motoroly, která zapadne do rodiny Android One zařízení – tedy mobily s čistým systémem Android. Nyní se objevily další informace o hardwarové, které sice na první pohled nemohou konkurovat top modelům, ale rozhodně stojí za povšimnutí.

Některé zájemce asi zklame, že Motorola One Power nabídne nakousnutý displej, ale možná baterie vyrovná tento neduh. Právě kapacita se zastavila na 4850 mAh, což je skutečně úctyhodná hodnota. Mohli bychom předběžně tvrdit, že byste se s tímto mobilem mohli při střídmém používání dostat i na 3 dny.

Samotné uvedení novinky se odehraje zřejmě již 2. srpna, přičemž prvotní dostupnost bude na asijském trhu. Snad se v dohledné době Motorola One Power dostane i na další trhy. Snad Motorola nastaví i dobrou cenovou politiku.

Údajné specifikace:

  • displej: 6,2 palců, 2246 x 1180 pixelů, 19:9
  • procesor: Snapdragon 636, 8x 1,6 GHz
  • RAM: 3, 4, 6 GB
  • úložiště: 32, 64 GB + microSD (až 128 GB)
  • Android 8.1 (One)
  • foťáky:
    • zadní –  16 + 5 MPx
    • přední –  8 MPx
  • rozměry: 155,8 x 75,9 x 9,98 mm, 170 gramů
  • baterie: 4850 mAh

Aktualizováno 11. 6.

Představení prvního zástupce nové série mobilů od Motoroly se blíží, což naznačují další úniky. Tentokrát na povrch vyplouvají další informace o specifikacích. Potvrzují se dřívější náznaky, takže máme očekávat Snapdragon 636, Full HD+ rozlišení a 64GB úložiště. Došlo na upřesnění operační paměti, konkrétně se mají nabízet 4 GB. Co se týče displeje, mělo by se jednat o 6,2palcový panel.

Pro focení budou sloužit dva senzory na zadní straně, přičemž primární nabídne 12 MPx, kterému bude sekundovat 5MPx senzor pro dodatečné efekty. Světelnost by měla být f/1.8. Pro selfie bude sloužit 8MPx foťák se světelností f/2.0.

Taktéž jsme se dočkali potvrzení kapacity baterie (3780 mAh). Co se týče podpory rychlo nabíjení, tak budou k dispozici hodnoty 5V/3A, 9V/2A a 12V/1,5A. Nyní si jen musíme počkat na oficiální uvedení.

Aktualizováno 6. 6.

Motorola chystá zcela nové zařízení, které se nezařadí do série Moto. Odhaduje se, že se bude jednat o první model oficiálně s Android One. Doposud jsme měli k dispozici jen rendery a fotografie, ale nyní se objevily první specifikace:

  • procesor: Snapdragon 636
  • displej: Full HD+, 18:9 (2:1)
  • 6GB RAM
  • úložiště: 64 GB
  • baterie: 3780 mAh

Více se zatím nepodařilo zjistit. Do jisté míry by se dalo říci, že Motorola One Power má něco společného s nedávno uvedeným modelem Lenovo Z5. Nabízí se tak možnost, že právě Motorola One Power bude určena pro globální trh, zatímco model Z5 se objeví zejména v Asii.

Aktualizováno 1. 6.

Prozatím jsme měli k dispozici jen jeden tiskový render nadcházejícího smartphonu od Motoroly. Nyní se Motorola One Power objevila na první fotografii. Bohužel nemáme k dispozici jakékoliv informace o hardwaru, ale ze samotné fotografie můžeme konstatovat, že novinka nenabídne pokročilé technologie na rozpoznávání obličeje. Také si lze všimnout, že spodní brada obsahuje otvor zřejmě pro reproduktor – zřejmě bude k dispozici stereo.

Původní článek 30. 5.

Nedávno jsme se dočkali nových modelů od společnosti Motorola a nyní očekáváme další várku modulárních smartphonů. Ani jsme nečekali, že by se tento rok mohlo objevit zcela nové zařízení, ale jak se zdá, Motorola připravuje novou řadu mobilů – Motorola One.

Motorola One

Konkrétně bychom se měli dočkat smartphonů Motorola One. Jak už název napovídá, mělo by se jednat o modely zapojené do programu Android One, takže systém bude bez jakýchkoliv velkých úprav a nebude disponovat nadbytečnými nebo duplicitními aplikacemi.

V tuto chvíli se spekuluje o zařízení nesoucí název Motorola One Power. Taktéž se objevil tiskový render této novinky, který hodně napovídá. Jak je vidět, displej má výřez v horní části a samotné rámečky kolem panelu jsou menší. Zadní strana disponuje duálním foťákem, přičemž mezi nimi je přisvětlovací dioda.

Logo Motoroly na zádech zřejmě bude ukrývat čtečku otisků prstů. S největší pravděpodobností zde chybí konektor na sluchátka, takže veškerá drátová konektivita bude řešena skrze USB C. Více informací nejde vyčíst z jednoho obrázků, navíc nemáme k dispozici jakékoliv náznaky specifikací.

Zajímavé ale může být i to, že novinka nebude uvedena pod sérií Moto. Je docela pravděpodobné, že bude k dispozici více zařízení označených jako Motorola One, jen se budou lišit přívlastkem. Pokud se to potvrdí, model Motorola One Power může lákat na výkon nebo na kapacitu baterie.

Nyní si musíme počkat na další podrobnosti a případně oficiální představení. Dá se předpokládat, že by se novinka mohla poprvé objevit v USA.

Zdroje: droid-life.com, pocketnow.com, gsmarena.com, androidcommunity.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat