Novinky v Androidu P – drobnosti napříč systémem

Novinky v Androidu P – drobnosti napříč systémem
2018-06-14T08:35:18+02:00
• 14. 6. 2018
1

Nedávno jsme se dočkali představení druhé veřejné beta verze Androidu P. Od uvedení první tohoto systému pro vývojáře se podařilo objevit mnoho novinek, o kterých se Google ani nezmínil. Změn je v systému skutečně mnoho, přičemž došlo o na drobnosti, které by možná nejeden uživatel přehlédl.

Soubory

V poslední verzi došlo na jednoduché přejmenování aplikace Stahování na Soubory. Pokud jste byli zvyklí právě na původní název, tak budete v seznamu aplikací hledat marně. Nově tedy musíte jít po ikoně s označením Soubory.

Zvuky Wear OS

Z nastavení smartphonu je možné měnit hlasitost chytrých hodinek s Wear OS. Bohužel se nám v našem případě nepodařilo docílit stejné možnosti. Je tedy otázkou, na čem je tato možnost závislá.

Dříve připojená zařízení

V rámci nastavení bluetooth zařízení umí být přeplněno, čehož si můžete všimnout na svém zařízení, pokud jste mobil spárovali s větším množstvím příslušenství. Nyní se ale zobrazují jen aktivní spojení, přičemž pomyslná historie se ukrývá pod položkou Dříve připojená zařízení.

Ikona hodin

Vývojáři v Googlu asi neměli co na práci a pohráli si i s takovou drobností, jako je ikona hodin v seznamu nedávno spuštěných aplikací. Ta se totiž animuje podle aktuálního času. Tohoto byste asi vůbec nevšimli.

Automatické vypnutí sdílení připojení

Jakýkoliv smartphone s Androidem umí sdílet běžné internetové připojení skrze WiFi, tzv. WiFi hotspot. Pokud jej zapnete na stabilní verzi Androidu, zůstane aktivní, dokud jej nevypnete. To může zbytečně zatěžovat baterii. V Androidu P je ale nová funkce, která je v základu zapnutá. Pokud se k hotspotu nikdo nepřipojí, dojde k jeho vypnutí. Je zde nastaven pevný limit 15 minut.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Carlos Gonzales

14. 6. 2018, 14:48

Testuju na Essential Phonu a Beta je vcelku použitelná a pěkně uhlazená. Jediné co bych vytkl je to, že některé appky nefungují jak mají, jako třeba Nova Launcher.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat