iFixIt rozebral Huawei P20 Pro

iFixIt rozebral Huawei P20 Pro
2018-04-14T09:15:20+02:00
• 14. 4. 2018

Nejnovější tahoun v produktové nabídce společnosti Huawei prošel rukama techniků ze známého serveru iFixIt a samozřejmě se nevyhnul tradičnímu rozebrání do posledního šroubku. Model P20 Pro je navíc prvním zástupcem v portfoliu, který nabízí ochranu podloženou IP certifikací, takže je odlišen oproti jiným telefonům od čínského výrobce. Nicméně to nemá asi žádný výrazný vliv na konečný výsledek.

Menší hardware, méně práce

Oddělit zadní sklo od základní konstrukce v úvodu nevyžadovalo žádné nahřátí předem na rozdíl od konkurence, kde většinou místo vyplňovalo lepidlo. Pro rozdělení je potřeba pouze nástroj se dvěma přísavkami. Základní deska s NFC čipem byla schovaná za kousek izolace a celková velikost hardwaru ustoupila před velkokapacitní baterií. Tři senzory fotoaparátu netvoří jednotlivé moduly, ale jsou rozděleny jen do dvou konektorů.

Všechny senzory se mohou pohybovat, což nemá daleko od optické stabilizace obrazu. V případě poškození nebo opotřebení výstupu pro nabíjecí kabel lze celou část jednoduše vyměnit. Nakonec získaný výsledek 4/10 není žádným propadákem. Mnoho komponent je modulární a při troše úsilí jde vyměnit baterii. Pouze skla z obou stran jsou náchylná k rozlomení či displej nevyměníte bez kompletní demontáže zadní části.

Zdroj: ifixit.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat