Galaxy S9: fotoaparát nabídne skvělé možnosti spekulace

Galaxy S9: fotoaparát nabídne skvělé možnosti [spekulace]
2018-01-22T19:45:30+02:00
• 22. 1. 2018

Jihokorejský výrobce tajně připravuje svou novou vlajkovou loď Galaxy S9. Tedy tajně úplně už ne, neboť nyní se na internetu objevilo hned několik zásadních hardwarových specifikací. Tak například se na zadní straně objeví takzvaná „Super Speed“ 12megapixelová kamera. Samozřejmostí má být duální foťák, přičemž se bude nabízet optická stabilizaci obrazu, podpora pro variabilní clonu a velmi zpomalená videa. Nejnovější informace naznačují, že by právě model Galaxy S9 mohl uživatelům nabídnout zpomalení až 1000 fps, což mimo jiné aktuálně nabízí Sony Xperia XZ Premium.

Nové informace týkající se fotoaparátu Galaxy S9 byly paradoxně objeveny na oficiálním webu společnosti Samsung. Podle všeho by kamera měla podporovat nahrávání videa v rozlišení Full HD při 480 snímcích za sekundu, což nezní vůbec špatně.

Galaxy S9: fotoaparát

Společnost Samsung zveřejnila na svých stránkách informace o novém senzoru ISOCELL, který by se pravděpodobně měl dostat do Galaxy S9. ISOCELL nabízí i takzvaný třívrstvý FRS (Fast Readout Sensor), díky kterému je možné zachytit Full HD video při rychlosti 480 snímků za sekundu. Nový senzor by měl být navíc nejen rychlejší, ale mnohonásobně přesnější při zaostření.

Dovolím si přidat poznámku, že pokud je snímač schopen zaznamenávat 1080p video při rychlosti 480 fps, měl by v ideálním případě zaznamenávat 720p video při dvojnásobné rychlosti, tedy 960 fps. Díky tomu by mělo být Galaxy S9 jedním z mála mobilních telefonů na trhu schopných zaznamenávat super pomalé video.

Nový senzor je mimo jiné vybaven automatickým zaostřováním typu Super Phase Detection. Mnoho detailů uvedeno nebylo, ovšem podle slov Samsungu je snímač schopen přesně odhadnout vzdálenost u rychle se pohybujících objektů i v neideálních podmínkách – za tmy a tak dále.

Je tedy jasné, že hlavním tahákem nebudou hardwarové parametry, nýbrž samotný fotoaparát. Ten by měl být absolutní špičkou na trhu, ovšem otázkou je, co praxe. Nechme se tedy překvapit, co si pro nás Samsung přichystá.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat